HANDPHONE

Assalamualaikum

Semalam handphone aku tak boleh cas . bila cas pon masok la siket kan . tak taw napa jadi macam tuh . Lepas dah malas nak tunggu cas yang tak masok masok tuh aku pergi tengok cerita Annissa kat TV3 tuh . Sambil belek belek handphone yang tengah nazak .

Then, aku tengok balance credit aku ada puluhansen sahaja . Nak dijadikan cerita aku pon topup lah RM5 untuk tambahan nilai credit . Jadilah jumlah RM 5.19 . Tapi tak mesej sape sape pon sebab tadak sape pon nak mesej aku . HAHA . *aku tak penting kan*

Okeh, petang tadi kan lepas habes cerita Mariamar, kakak aku ajak keluar pegi Kamdar untuk cari lining tempahan baju orang . Masa tengah siap siap sambil on laptop untuk bukak cerita Geng Pengembaraan Bermula dekat anak buah aku, boleh pulak dya maen handphone aku dah tu pulah dya connect internet . Mak aii, bila check balance tinggal RM1.73 . *memang telinga berasap asap wa cakap lu*

Masa dekat Kamdar aku pergi cari kaen tanpa membawa handphone aku ya ng tengah nazak . Lepas je masok kamdar akak aku ajak pegi Nagoya pulak . Then, check handphone tak boleh nak bukak pulak , herghh memang cari masalah lah kan . aku try off and on balek handphone buruk tuh ada dua misscall dari kakak tempat practical aku dulu . bila aku try call balek tak dapat and tak dengar apa apa . Then aku try call handphone kakak aku jadi benda yang sama . orang boleh dengar suara aku , tapi aku tak boleh . Memang jadi beban lah kan . Mesej je yang mampu . tue pon battery dah low sebab handphone memang tak boleh charge kan .


mak, nak neh boleh tak ?

Herghh . Hari neh memang hari tekanan bagi aku, pitih pon tadak . handphone pulak rosak . sekarang aku hanya bertemankan laptop tanpa handphone . penting tak handphone bagi anda semua ?

12 comments:

al_hakim said...

tanda kena beli handset baru tu.=P

sarah :) said...

penting! hee, sebab senang dibawa kemana jua. :>

cik gurlzanne said...

@AL_HAKIM
haha . xbanyak duet nak beli

cik gurlzanne said...

@SARAH
yup . kalo jadi pape senang kan :)

alfi kasran said...

handphone sy pun same.lagi kritikal.kene ketuk-ketuk baru keluar lampu.urh tension

cik gurlzanne said...

@ALFI KASRAN
okela tuh boleh ketuk ketuk ada guna lagi . ni xboleh langsong :'(

Efipurpleshine said...

mtk 2 la....
kasi fi satu...
kter same2 hdset sdg kritikal..^^

cik gurlzanne said...

@EFIPURPLESHINE
HAHA . Kalo saye da dapat takpe jugak . ni dapat pon belom lagi fi .

ika said...

mesti la penting! nset is a life...kalau xde leh gelap masa depan...*ayat xley blah*

cik gurlzanne said...

@IKA
HAHA . yeke . tapi nak buat macam mane kan tak mampu nak beli lagi :')

ika said...

kumpul duit dlu...then beli nnt...^^, chaiyok2...

cik gurlzanne said...

@ika
insyaAllah . mudah mudahan yukk :')