JUMPA RETIS KAT GUNUNG SEMANGGOL

Assalamualaikum

Ohoi cek mek molek sehatkah anda ? HAHA . Ni nak story pasal kemarin punya , Haa tedia sampai tak sempat nak post entry kot . penat gila kot .

Kemarin aku dengan mak ayah serta adek bongsu dan juga anak sedara pergi rumah mak sedara aku dekat Changkat Ibol,Perak . Ha, mak sedara aku buat kenduri sambut pose . eh eh dah nak pose kan . Ha kamu semua dah ganti pose ke ?

Time ondaway pergi sane tuh aku boleh plak tertido kan dalam kete . HAHA . Sampai jer kawasan rehat dekat Gunung Semanggol mak aku kejotkan . Mak aku cakap tadi ayah maen kejarkejar dengan kete geng jelajah sinar . tengoktengok diorang pon berhenti kat situ kan . Then mak aku ajak pergi tandas kotkot lah ada artis kat situ kan . sebab ayah aku parking dekat je dengan kete diorang .

Then, mase jalanjalan kaki nak pergi tandas keluarlah retisretis dari perot kete sebab nak bergambar dengan kete sport yang diorang drive . Mak aii punye lah bising kan mulut diorang . Aku nampak ada tiga orangretis kat situ . nak kate femes boleh lah kan .

Masa aku dengan mak aku keluar dari tandas, terus kami lepaklepak dekat kawasan rehat tuh . then tiga orang retis tuh jalan langsung depan kami semua kan . aku punyalah senyum sebab dapat jumpa retis kan . punya la berlagak kan retis dua orang tuh sorang je dye balas senyum aku .thank kak azza elite . ayah aku tegur dye pon dye balas balek . dye je okeh . yang dua orang lagi memang hampeh kan . tawulah hampa retis . haish .

Then, sampai rumah mak sedara pukol sebelassetengah . orang nak bace tahlil pon dah sampai terus je aku tolong diorang angkat hidangan . *rajen tak aku* . Lepas makanmakan aku dengan sedarsedara aku semua lepak bawah pokok asam sambil makan rambutan . bising giler kalo dapat jumpe ramairamai . besh !

Dah siap aku basoh pinggan mangkok semua sebab kena dera kan, aku pon masok mandi siapsiap apa yang patot sebab nak balek dah kan . maghrib jugak lah kami sampai rumah . before sampai rumah, singgah kedai makan sebab perot dah lapar kan . aku je tak makan sebab aku bungkus tomyam campur nak makan dengan nasik puteh dekat rumah . akak adek laki and abang aku order nasik goreng ayam je .

Sampai jer rumah , aku masok mandi solat semua . then, terus mengadap laptop tanpa menanggalkan telekung dikepala sebab nak tunggu isya' . Masa dok tengah maen laptop kakak sulong aku dengan husband dye datang nak amek anak dye balik rumah . Lepas jer aku solat isya' perot pon rase lapar jer kan . pegi je dapor tomyam aku dah habis kan diorang makan , giler hot kot dahlah tengah lapar . naseb baek ada nasik puteh dengan sambal tumis mak aku masak pagi tuh . then dah suap beberapa mulot, ada pulak serangga dalam tuh . terus aku muntahkan balik . haish,tengok dalam peti sejuk ada jer ikan bilis terus aku gorang dengan bawang . pukol sepulohsetengah baru dapat makan . nasik puteh dengan bilis goreng bawang. Alhamdulillah T__T . Tade rezeki nak makan tomyam campur .

Harini plak keluar pegi KB - Pacific -Sunway -A to Z - KB sebab nak cari barang jahitan . beli baju raya adek, beli manik nak jahit . giler ahh penat . byebye .

6 comments:

Miss A said...

ade jugak retis yg berlagak ye??ishh,nk tahu sape :(

cik gurlzanne said...

@Miss A
Haha . ntahla . tengok macam belagak jer . tak senyum balek pon :( dr AF

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

huhu ...artis xbrp popular bese berlagak ...

biasa lah ..kadang2 org kaya xsombong tapi kawan orang kaya yang sombong:)

EXcellence:)

cik gurlzanne said...

@hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock
HAHA . gitu plak kan . entahla . retis retis :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

retis oh retis

ade jgk yang cm tu ye

bajet dah hot sangat lah tu kan

:P

cik gurlzanne said...

@::ini belog saya . cinta hati saya::
HAHA . Taw takpe . dah kite senyum bukan nak senyum balik . senyum kan sedekah kan . bukan mahal pon :)