PERA OH ANG PERA

Assalamualaikum

(sumber di sedut dari google belly)

Assalamualaikum w.b.t

today, dah 14 ratus kali dah aku check aku punya bank . when i view my account details, jumlahnya tetap sama . kali kedua check pon sama . kali ketiga dan keempat dan seterusnya wajah aku  terus terusan menjadi hampa . *macam orang kalah maen jutaria* .jumlah  tak naek dan tak turun . ohh sangat sangat fedup tawu bila time cenggini . bila lah duet nak masyukk kan . dah la segala keperluan harian dah abih stok . fulus plak tengah pokai mokai neh. adess . mulut pon mula lah nak muncung sedepa macam ikan todak tengah lapar durian .  *isk isk padan muka aku yang boros dikala dompet yang dibawa kesana kesini dahulu bunchet dengan tisu dan fulusnya hanya sedikit* .

kalau duet dah masok nanti i nak beli beg baru, baju baru, minyak wangi baru, minyak kelapa dara ? kena beli jugak kew untuk pembaziran yang melampau lampau neh . *cewahh !bajet macam duet masok berjuta jutaan ringgit kan *. tedia lah nak boros sangat . ujung bulan jew dok keriau keriau tadak duet . tehee =]

ingatlah anda . guna lah duet untuk kegunaan yang important sahaja . kalau tak mustahak tuh janganlah membazir beli jugak kan . jangan jadi macam aku tak tahu nak jimat duet kan . ada duet jew mulalah shopping tak hengat dunia . pantang kluar jew abih duet kan . so, aku kena berJIMAT mulai sekarang . tanak bazir bazir lagi . ingat ya anak anak mak semua .
bye =)


10 comments:

IFA Athirah said...

same!aku pn kena brjimat jugak!adeyh.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Cik Nathrah said...

hehehe. jimattt2. kite pon tgh pokai giler skng.

aleen aiden said...

samela kite.mara tgh carik pasal ngan alin.geramnye.....hu3

cik gurlzanne said...

@IFA ATHIRAH
hoho . same samela kita berjimat

cik gurlzanne said...

@CIK NATRAH
yuhuu , yekee . pasni kene nabung pulak . bagi kayo . ngee

cik gurlzanne said...

@ALEEN AIDIN
a'ah kan . tetiba jew lambat gilew masuk kann

cik teynteyn said...

kite pon dh byk mmbazir. taknak bazir lagi lah. hehe

cik gurlzanne said...

@CIK TEYNTEYN
ha bagus la tuh . membazir amalan syaitonnn !

Izyan Masri said...

COMEL HABIS BUDAK TU XD

cik gurlzanne said...

@IZYAN MASRI
ngeh ngeh .
comell kann.