MELELEH BEB !

Assalamualaikum

ASSALAMUALIKUM

okeh sedarasedari sekalian sambil henyakhenyak kan punggong anda . mari kita bersenam sesama . ewah ewah satu dua tiga sampai lapan dan lapan lagi.ngee =]

petang semalam baru je baca entry KUYA
HARIS pasal sepupu dya mengidam laksa . kelakar jer . kalu aku mau pulak mengidam nak banglo lapanbelasjuta kan . takpon ferrari 13bijik . sabar jela kann .

okeh, bukan nak cecite pasal mengidam idaman okeh . kebetulan petang semalam masa kat opis tempat aku prac kan,penyelia aku ada bgtau dya nak datang rumah nak tempah baju kat akak aku . dalam 3-4 orang nak datang . mak kau tekejot nyah . huh,masak aku nak jamu apa kat diorang . nak suroh mak masak apa yerr dah la penjual ikan kejap datang kejap tak. then, aku balik opis bagitau kat mak aku .


aku : mak, esok penyelia cek nak mai .
mak : datang buat apa ?
aku : tempah baju la mak
mak : pastu hang nak jamu apa kat depa ?
aku : ?????? ntah la mak . kerepek kerepek ada tak ?

mak : tengok lah macam mana . lie mai ka dak (penjual petpot ikan) . dah la dya selalu tak mai . nak buat nasi ka ?
aku : ikut mak la.


then, pagi tadi kan mase pukol tujuhsetengah time aku siap siap nak p keja ayah tak balik lagi . selalunya ayah dah balik dah hantar adek aku pegi skolah .

aku : mak, ayah p mana lama sangat ?
mak : ayah hang p beli ikan la nak buat laksa . nak jamu orang mai satgi. hang balik kol bopa ?
aku : kol 1 mak ( terus senyum mengembangkan telinga )

time rehat,staff yang nak p umah aku da siap siap bawak bungkusan baju yang nak ditempah . sampai ja rumah, laksa da tersedia . holllaaaweeee . memang meleleh beb mak aku masak . sedap gila wehh . semua tambah duapinggansetengah . terima kaseh makkk sebab buat laksa sesedap rasa !

(carian google . tak sempat nak snap pic laksa mak aku buat )

17 comments:

~::KUYA HARIS::~ said...

perghhhh..buat air liuqqq meleleh seh.huhu T___T** nak jugak.nak jugak!! XD

cik gurlzanne said...

@KUYA HARIS
memang sedap la . perrrgggghhhh . sampai menjilat pinggan wa cakap lu ..

CikNiza said...

perrrggghhh...memang nangessssss la....hehehhe :D

cik gurlzanne said...

@CIKNIZA
hehe . nak makan datang penang =]

Izyan Masri said...

OKAY.NAMPAK SEDAP HABIS.PERUT DAH HABIS KERONCONG NI T_T

cik gurlzanne said...

@IZYAN MASRI
haha . nak makan datang la sini =]

NasZ said...

Gila laksa gak..dulu masa studi, tiap2 minggu makan laksa kat pasar malam...skrg lebih tomyam campur plak..huhu..

cik gurlzanne said...

@NASZ
tomyam pon sodapp =]

✿❤Cik Izan❤✿ said...

hai...salam kenal ^__^
bila sebut psl laksa...
uiiii...sedapnya... tak boleh jd nih...lunch kang harus cari laksa...

cik gurlzanne said...

@CIK IZAN
salam kenal jugak .
haha . sedap kan laksa .
:)

umie said...

salam perkenalan...
sy follow...
datang la singgah blog saya
http://sitiumairahsaat.blogspot.com

cik gurlzanne said...

salam perkenalan jugak untuk kamu :)
oke trimas yew !

t e m b u m e said...

mak kite pon nak buat laksa petang ni
yummy!!!!

:)

cik gurlzanne said...

@TENBUME
ngeh ngeh . nak siket . ahah =]

Fatma Diyana MB. said...

wuu. sedapnyaaa. kecur air liur tengok :)))

cik gurlzanne said...

@FATMA DIYANA MB
isk isk . memang sedappp =]

Heidi Shafiq said...

sok pg mak aku plak wat laksa.. :)